Kedves Horgásztársak!

Kérjük, segítsék elő akcióink sikerre vitelét.

Horgászegyesületünk a kezelésünkben lévő Dunakeszi Kavicsbányatavon immáron ötödik éve, – azzal a nem titkolt céllal, hogy a fiatalabb korosztályok is megkedveljék a horgászatot – lehetőséget kíván biztosítani oktatási intézmények, illetve az ifjú generációval foglalkozó állami –és civil szervezetek részére, a horgászattal, környezetvédelemmel, valamint a környezettudatos neveléssel kapcsolatos rendezvényeik megrendezésére.

Örömünkre szolgál, hogy egyre több intézmény, óvoda, iskola érdeklődik tevékenységünk iránt. Ki kell emelnünk, hogy nagyban elősegíti munkánkat, hogy Dunakeszi Város Önkormányzata is segítségünkre van tevékenységünkben. A város oktatási intézményei részére a helyszínre szállítás tekintetében lehetőségeihez mérten, és természetesen előzetes egyeztetés alapján járművet biztosít.

Eddig két dunakeszi óvoda, és egy iskola vette fel a kapcsolatot velünk. A programok kidolgozása, és lebonyolítása érdekében folyamatos kapcsolatban állunk az említett intézményekkel.

De nem csak a helyi intézmények, hanem más szervezetek is kapcsolatba léptek egyesületünkkel. 2014 óta a budapesti Zirzen Janka Gyermekotthon gyermekei és nevelői a nyári vakációban rendszeresen táboroznak tavunkon. Elmondhatjuk, hogy a táboroztatás olyan mértékben sikeressé vált, hogy a gyerekek kifejezett kérésére, a tavon, évente rendezett önkéntes közösségi munkában is eredményesen vesznek részt.

2016-ban megpróbáltuk kiszélesíteni a közösségi nevelésben részesülő gyerekek részére a horgászati lehetőségek biztosítását.

A Bolyai Gyermekotthoni Központ szervezésében, Varga Jutka igazgatóhelyettes és Fűkő Ferenc nevelő, a szervezésben végzett elévülhetetlen érdemeinek eredményeképpen 2017-ben megrendezhettük a közösségi nevelésben részesülő gyermekek részére, a TÓPARTI TÓ-PARTY fantázianevű rendezvényt, ami valójában horgász-és főzőverseny volt. A rendezvényt a Gyermekközpont szervezte, mi csak a helyszínt biztosítottuk.

A sikerre való tekintettel 2018 évre is felkérést kaptunk a rendezvény helyszínének biztosítására. Ezúton szeretném tájékoztatni tisztelt horgásztársainkat, hogy a rendezvényre 2018. április 22-én kerül sor.

Ezen a napon a tó vasút oldali részének egy szakaszát lezárjuk. Ezen kívül megfelelő kísérettel, óvodás és iskolás csoportok megjelenésére is számítanunk kell. Természetesen minden rendezvényt és látogatást időben és részletesen ismertetni fogunk a halőrházon lévő hirdetőtáblán.

Kérjük szíves megértésüket és segítségüket a rendezvényeink sikeres lebonyolítása érdekében.

Ha csak minden tizedik gyereket nyerjük meg a horgászsportnak, már eredményesek voltunk.

Tisztelettel: Vezetőség