Dunakeszi Kavicsbányató

Dunamenti Sporthorgász Egyesület

fejléc

Dunamenti Sporthorgász Egyesület – 2120 Dunakeszi, Külterület 95/8 hrsz.

Meghívó

Kedves Horgásztársunk!

Egyesületünk, 2018. február 03-án 09:00 órakor – az eddigiektől eltérő helyszínen, – Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium aulájában, Dunakeszi, Bazsanth Vince u. 10. szám alatt a tartja zárszámadó Közgyűlését, melyre ezúton tisztelettel meghívom.

Napirend:

 • Az Elnökség beszámolója a 2017-ben végzett munkáról. (Ea: Elnök)
 • 2017. évi zárszámadás beterjesztése (Ea: Gazd. felelős)
 • Felügyelő Bizottság beszámolója. (Ea: Felügyelő Biz. elnöke)
 • Fegyelmi Bizottság beszámolója. (Ea: Fegyelmi Biz. elnöke)
 • 2018. évi költségvetés beterjesztése (Ea: Gazd. felelős)
 • Alapszabály módosítás
 • Az egyesülettel kapcsolatos napi ügyek megtárgyalása.

Tájékoztatom, hogy amennyiben a fenti időpontra a szavazásra jogosult tagság 50%-a + 1 fő nem jelenik meg, a megismételt közgyűlést 09:30-ra ismételten összehívom, mely közgyűlés, a megjelentek számára való tekintet nélkül határozatképes. Tekintettel a megtárgyalandók fontosságára, kérem pontos megjelenésével és aktív közreműködésével segítse elő munkánkat.

A továbbiakban a következőkről szeretném tájékoztatni:

A közgyűlésen a 2018. évi tagdíj befizetésére nincs mód!

Pénztári órák az egyesület Halőrházában: Minden szerdán 12:00-tól 14:00-ig

Ezen kívül:

február 24-én (szombaton) 09:00-tól 12:00-ig

március 10-én (szombaton) 09:00-tól 12:00-ig

március 24-én (szombaton) 09:00-tól 12:00-ig

 

A tagdíjbefizetés utolsó napja: 2018. március 24. Kérem a fenti időpontok betartását.

A kötelezően előírt központi tagnyilvántartási rendszer miatt, a tagdíjat csak személyesen, az alábbi okmányok bemutatása mellett lehet megtenni:

 • Horgászigazolvány
 • Állami fogási napló leadását igazoló szelvény (amennyiben a naplót máshol adta le)
 • Személyi igazolvány + lakcímkártya

Kedves Horgásztársunk!

Kérjük, hogy amennyiben módja van rá személyi jövedelemadója 1%-val támogassa egyesületünket.

Adószámunk: 19581594-2-13

Kérem a fenti tájékoztató szíves tudomásul vételét.

Dunakeszi, 2018. január 12.

Horgásztársi üdvözlettel: Bánkuti György – elnök

 

 

Share

fejléc

buek2018

Fogásokban Gazdag Boldog Új Évet!

A szokatlanul enyhe időjárásnak köszönhetően a tó horgászható!
Változatlan árakon várjuk kedves látogatóinkat…

Share

fejléc

Évzáró

Néhány nap, és mindenki meghitt csendben ünnepli a keresztény világ legnagyobb ünnepét a Karácsonyt. Ilyenkor nem illik adatokkal, statisztikákkal, véleményekkel, összesítésekkel bombázni az ünneplőket.

Viszont célszerű számvetést készíteni, konzekvenciákat levonni, és a jövőn elgondolkodni ilyenkor év végén. Ezért választottam a mai napot, mert mindjárt vége van az évnek, de még nincs olyan ünnepi hangulat, hogy aki rákattint erre cikkre elhúzza a száját és azt gondolja:

„Mit akar ez ilyenkor statisztikákkal, adatokkal, jövőtervekkel? Mindjárt gyertyagyújtás, a gyerekek már toporognak, a halászlé gőzöl, a potykaszeletek bepanírozva, teljes a hangulat… (nota bene, az anyósom sem jön az idén…)”

No ezt elkerülendő írom ezt az év végi szösszenetet.

Hát akkor csapjunk bele.

2017 januárjában az ötéves ciklus lejártával új vezetőség állt fel az egyesületben. Nagy részüknek volt már némi rálátása a vezetőségi munkára, de megválasztásra kerültek olyan tagok is, akik hatalmas lelkesedéssel és ugyanilyen tapasztalatlansággal vágtak bele a munkába és nagyon hamar szembesülniük kellett azzal, hogy egy horgászegyesület működtetése nem csak abból áll, hogy „hozzatok bele halat…..” Sőt.

Viszont mindenki dicséretére el kell mondanom, hogy a vezetőség, a vártnál rövidebb idő alatt „összeállt” és elkezdhettük az érdemi munkát. Nem mondom, kisebb-nagyobb zökkenők voltak, voltak téves értelmezések, hibás kommunikációk és egyebek, de egy új testületnél az első év mindig az összeszokás, egységesedés ideje. Úgy érzem, ez mostanra megtörtént.

Lássuk a tényeket:

2016-ban – ugyanúgy, mint az azt megelőző években – a telepítések szerződés alapján, terv szerint történtek. Sajnos a beszerzési források beszűkülése, és ez által az árak stabilitásának kibillenése igen nehéz helyzetbe hozta az akkori vezetőséget, így nem minden a tervek szerint történt. 2017-ben ennek a labilis halbeszerzési helyzetnek a megszüntetése érdekében kerestünk, és szerencsére találtunk egy olyan beszállítót, aki stabilan és mindenki által követhetően vállalta a szállítást. Év végén elmondhatjuk, hogy telepítéseink, az általunk tervezett módon, időben, gyakorisággal és kiváló minőségben lettek végrehajtva.

Jöjjön egy kis statisztika:

Telepítések 2016 2017
Halfaj Telepítések/év Összsúly/év Telepítések/év Összsúly/év
Ponty 21 alkalom 20875 kg 11 alkalom 22954 kg
Ragadozó Süllő: 35000 db
2-4 cm-es ivadék
nem mérhető 1 Süllő: 100 kg méretes
0,8-tól – 2,5 kg-ig
Fehérhal nem volt 0 2 2400 Kg

Láthatjuk, hogy 2017-ben, kevesebb alkalommal viszont mennyiségében több halat tettünk a tavunkba. Még nem készültek el a végleges számítások, de az eddigi nyilvántartás adatai alapján – cca. 10%-os elhullási arány, valamint azon halak beszámításával, amelyek „különleges módon” hagyták el a vízterületet, – körülbelül 65-70% volt a visszafogás aránya. A végleges adatokat később tesszük közzé.

Úgy érzem látható az, hogy elindult valami. De ne verdessük a mellünket, mert még a neheze hátra van.

Nézzük a látogatottságunkat:

Horgászatok száma
2016 2017 (nov. 30-ig)
Tagi horgászatok: 3889 fő Tagi horgászatok: 3970 fő
Napijegyes horgászatok: 5823 fő Napijegyes horgászatok: 7026 fő

Láthatjuk, hogy amíg a tagok horgászatának száma gyakorlatilag ugyanazon a szinten mozog, a vendéghorgászatok száma növekedett. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a látogatottság ilyen mérvű növekedéséhez nagyban hozzájárult az, hogy a szezon megkezdése előtt néhány új területi jegy kategóriát vezettünk be.

A teljesség igénye nélkül:

 • Hétvégi jegy
 • Bojlis jegy
 • 24 órás jegy
 • Sportjegy 2 botos

Ezeknek a jegykategóriáknak a bevételnövelő hatása kétségtelen, mértéke most van elemzés alatt. Előfordulhat, hogy 2018-ban ezekben is némi változtatás lesz. Szeretnénk tavunkat még vonzóbbá tenni a vendéghorgászok számára.

Hozzá kell tenni azt is, hogy a látogatottság növekedése rákényszerít bennünket az ellenőrzések hatékonyabbá tételére is. 5 fő állami vizsgával és az ezzel járó jogosultsággal rendelkező Társadalmi Halőr, és 35 fős önkéntes egyesületi ellenőrgárda próbálta, próbálja a szabálytalan horgászást és az ezzel járó egyéb (… hm… hogy is mondjam… a hallopás olyan csúnya szó… de hát az! …) ”dolgokat” a legminimálisabbra csökkenteni, illetve megszüntetni. Reméljük egyre inkább több mint kevesebb sikerrel.

A horgászok fogadásában, eligazításában kiszolgálásában is változások voltak. A halőrházban működő mini büfé és horgászbolt régi bérlője „technikai okokból” visszamondta bérlői jogosultságát (gyönyörű kislánya született. Gratulálunk).

Új bérlőnk igyekezett zökkenőmentesen folytatni a tevékenységet, amit az eddigi megítélésünk alapján kifogástalanul végez. Választékbővítéssel és új szolgáltatások bevezetésével lendített is a horgászok ellátásának minőségén. (Ezt látogatóink mondják).

Ennyit a 2017. év történéseiről. Ráadásként azért el kell mondani, hogy a jogszabályi változások sem könnyítették a helyzetünket, de ez nem ennek az összefoglalónak a témája. Igyekszünk valamennyi törvényt és előírást maradéktalanul betartani.

Az idei évben a természet egy újabb nem kis problémával szembesített bennünket. Köztudomású, hogy minden lefolyástalan vízterület „öregszik”. Ahogy azt annak idején Váradi professzor úr mondta: „Minden bányatóból előbb-utóbb tölgyfaerdő lesz. De ne essünk kétségbe, ehhez két-háromezer évre van szükség.”

Ez a jelenség akkor is bekövetkezik, ha egyébként a vízterület érintetlen.

Gondoljunk bele, a mi tavunkon a betelepített halak ürüléke, a bedobott, de a halak által el nem fogyasztott szerves anyag bomlása mind-mind gyorsítja ezt a folyamatot. Röviden legyen elég annyi, hogy amíg tavunk vízminőségileg 2014-ben horgászatilag „kiváló” minősítést kapott, az idei évben ez „elfogadható” minősítésre esett vissza. Ez mínusz két fokozat. Kétségbeesésre nincs ok, viszont az elvégeztetett szakértői vizsgálat kötelezően elvégzendő beavatkozásokat írt elő. Nem írom le a feladatokat, de tudni kell, hogy a szükséges anyagok és berendezések nem olcsó dolgok. A jövő év fő feladata lesz ennek kigazdálkodása (is). Ezeken kívül természetesen a horgásztatás minősége, a megfelelő halasítás, mind-mind feladatunk.

Kedves Látogató(k)!

Tagok és vendégek egyaránt. A fentiekből látható, hogy ezeket a feladatokat a vezetőség egyedül, csak nehezen tudja megoldani. Örömmel veszünk bármilyen segítő szándékú ötletet, véleményt, hiszen a Dunakeszi Kavicsbányató hosszú évek óta annyi örömöt, élményt, (meg kudarcot is) adott nekünk, hogy megérdemli azt, hogy vigyázzunk rá, óvjuk, és olyan szinten működtessük, hogy az utánunk jövő horgásznemzedék is tudja élvezni a tó adta lehetőségeket.

Lesz még egy elnökségi ülésünk, egy Közgyűlésünk, is ahol a 2018-as év konkrét feladatait, illetve a szabályokban, a horgászat rendjében kötelezően előírt, vagy a magunk által szükségesnek tartott változásokat maghatározzuk. Természetesen ezeket a döntéseket, változtatásokat időben horgásztársaink tudomására hozzuk.

Befejezésül kedves honlaplátogatóinkak, családjaiknak és rajtuk keresztül a horgászoknak és nem horgászoknak, szóval mindenkinek a Dunamenti Sporthorgász Egyesület Elnöksége és tagsága nevében kívánok nagyon boldog békés Karácsonyt, és sikeres Boldog Újévet!

JÖVŐRE VELETEK UGYANITT!

Horgászüdvözlettel:

Bánkuti György – elnök

Share

fejléc

Hírhozó Jelenti

Szevasztok.
Ismét itt vagyok, a mostani jelentésem rövid is lesz, meg kizárólag egy témára szorítkozik.
gyulekezo

Amint azt a honlapon, Facebook oldalunkon meg még jó pár helyen láthattátok, november 26-án egyesületünk több évtizedes hagyományait folytatva közösségi munkát szervezett. Ezzel igyekszünk megtakarítani azt a pénzt, amit az apróbb javítások, kisebb beruházások, és nem utolsósorban a tópart rendbetételére egyébként vállalkozóknak ki kellene fizetni. Felhívásunk, – őszinte örömünkre – nem csak tagjainknál talált meghallgatásunkra, hanem a nyáron nálunk táborozó Zirzen Janka Gyermekotthon közösségi nevelésben részesülő gyermekei, valamint nevelőik is jelentkeztek.

Szombat reggel fél hétkor már gyülekeztek az önkéntesek annak ellenére, hogy olyan nyálas ködös esőre hajló idő fogadott bennünket, hogy első gondolatként az jutott eszünkbe, hogy „itt valahol egy horgásztónak kellene lenni”. Szerencsére, mire a munkát megkezdtük valamelyest kitisztult a levegő és a ködszitálás is abbamaradt. Szabályaink szerint a 70 életévét betöltött tagjainknak nem kötelező közösségi munkát végezni, de hál’ istennek ezt a „régóta fiatal” horgásztagjaink nem veszik magukra nézve szentírásnak. A titkár úr felállította az „akcióbrigádokat” és kiosztotta a munkát.

munka

A nevelőotthoni gyerekeknek olyan munkát akartunk adni, ami koruknak és fizikai erejüknek megfelel, de ők közölték, hogy minden munkát el tudnak végezni. Pillanatok alatt megváltozott a Halőrház környéke, eltűntek a levélkupacok, az itt-ott fellelhető talajegyenetlenségek is „kiegyenesedtek. Ez mind-mind a gyerekeknek és nevelőiknek a keze munkáját dicséri. A tópart teljes hosszának feltakarítása, a falevelek összesöprése, kupacolása rendben megtörtént. Szombat délelőttre szert tettünk két teherautóra is, ami a levelek gyűjtőhelyre szállításában volt segítségünkre.

13 órára a tervezett munka maradéktalanul elkészült.

munkavege

Közben egyesületünk nőtagjai elkészítették az ebédet is. Olyan, de olyan gulyásleves készült, amire jelzőket is alig lehet találni.

Mennyiségéről pedig annyit, hogy valamennyi résztvevőnek életkortól és rendfokozattól függetlenül bőven jutott ennivaló.

És most jöjjenek az érdekességek:
ebed

Büfésünk saját felajánlása eredményeképpen minden felnőtt korú résztvevő némi „szíverősítőt” is kaphatott. Arra nagyon figyeltünk, hogy aki kocsival volt, ne igyon szeszesitalt. A gyerekek forró teát, üdítőt fogyasztottak, szintén a felajánlásból, sőt, a gulyáslevesbe való csipetkét férfiember létére saját kezűleg (!!!) készítette el, a tésztagyúrást is beleértve. Köszönet érte.

Összegezve a napot elmondhatjuk, hogy a tervezett munkát elvégeztük, az ebéd ízletes, a hangulat jó volt.

Külön köszönet a Bolyai Gyermekotthonok igazgatóhelyettesének, Varga Jutkának, a gyermekeket támogató alapítvány képviselőjének, a Zirzen Janka Gyermekotthon közösségi nevelésben részesülő gyerekeinek (személyiségi jogok miatt nevüket nem írhatom ki) és Fűkő Ferenc nevelő úrnak, a jó hangulatért, és a kiváló munkájukért.

No egyelőre ennyit aztán majd egy évzárót is tartunk.

A Hírhozó: V.A. Lucky

Share

fejléc

Meglepetés…

2017. November 23.-án 600Kg Karika és Dévérkeszeg érkezett új lakhelyére…

Share

fejléc

Hírhozó jelenti

Sziasztok.

Újból van mit jelenteni. Így év vége táján már nagyrészt értékelés, tervezés előkészítés folyik az egyesületek nagy részénél. Jelenleg mi az értékelésnél tartunk, amiről néhány szót előző jelentésemben már szóltam. Nem akarok ismételgetni. A tervezésről meg azért nem írok, mert mi „élő anyaggal” illetve emberekkel foglalkozunk, tehát minden tervezés csak hozzávetőleges lehet. Hiszen elég egy esős hétvége, egy hirtelen vihar vagy bármilyen előre nem látható probléma, és a leggondosabb tervezés is borul. (Ezt a mondatot Fekete István „Tüskevár” c. regényéből loptam. De ránk nézve is igaz.)

Ami a lényeg. Közzéteszek egy táblázatot, ami az éves telepítéseket mutatja. Az adatok hivatalosak!

A telepített hal

A telepítés időpontja

Sorsz.

fajtája

Korosztálya

Összsúlya (kg)

Átlagsúlya (kg)

év

nap

1.

Ponty

III nyaras

2 030

2,5

2017

Március

11.

2.

Ponty

III nyaras

2 400

2,1

2017

Március

31.

3.

Ponty

III nyaras

595

2,3

2017

Március

31.

4.

Ponty

III nyaras

1015

2,5

2017

Április

11.

5.

Ponty

III nyaras

1195

2,7

2017

Április

26.

6.

Ponty

III nyaras

1779

2,6

2017

Május

31.

7.

Ponty

III nyaras

1500

2,5

2017

Június

03.

8.

Ponty

III nyaras

1960

2,7

2017

Július

24.

9.

Ponty

III nyaras

2180

2,5

2017

Augusztus

16.

10.

Ponty

III nyaras

2081

2,4

2017

Szeptember

19.

11.

Ponty

III nyaras

1602

3

2017

Október

03.

12.

Ponty

III nyaras

1400

2,5

2017

Október

16.

13.

Keszeg

Vegyes

1800

0,2-0,5

2017

Október

17.

14.

Ponty

III nyaras

1600

2

2017

Október

20

15.

Ponty

III nyaras

1735

2,2

2017

November

15.

16.

?

Tervezett

?

2017

December

?

Összes telepített halmennyiség: 24.870 kg.

Ez kérem, akárhonnan nézzük közel 25 tonna hal. Köszönet vendéghorgászainknak, akik a területi jegyeink megvásárlásaival, ennek a mennyiségnek a kihelyezését lehetővé tették. Reméljük jól érezték magukat a Dunakeszi Kavicsbányatavon, és a jövőben is örömmel látogatnak hozzánk. Az egyesület igyekszik mindent megtenni azért, hogy tagjaink is, és vendéghorgászaink is, (azt már mondtam ugye, hogy gyűlölöm azt a szót, hogy „napijegyes”. Olyan fura, mintha leminősítése lenne a vendégnek.) minél teljesebb kiszolgálásban részesüljenek. A többit a halakkal kell megbeszélni.

Visszatérve a kihelyezett halmennyiségre, úgy látom, ezzel a mennyiséggel nem vallunk szégyent, mindazok megemlítésével, hogy jelentős költségeink is voltak. Ezeket nem szükséges felsorolni, aki járt a tavon az láthatta.

Végül annyit, hogy a jövő évtől, – ami biztosnak látszik – hogy sokkal alaposabb lesz az ellenőrzés, és a halvédelem szintjének emelése érdekében horgászrendi előírás lesz a pontymatrac valamint a fertőtlenítő használata.

Egyelőre ennyi a jelentenivalóm. Amíg nem fagy be a tó, addig hajrá. Igaz, hogy ebben az időjárásban már csak az „elvetemültek” mennek horgászni.

Jelszó:   Légy Te is elvetemült!!!

Szevasztok.

A Hirhozó

 

Share

fejléc

Hírhozó jelenti

Sziasztok.

Hosszú hallgatás után újra itt vagyok.

A hallgatás okairól hiába írnék bármit is, aki ismer, az úgysem hinné el, aki meg nem annak meg úgyis mindegy.

Szóval elment ez az év is. Voltak hullámhegyek és voltak hullámvölgyek is. Szerencsére inkább hegyek, mint völgyek. Egy horgásztó akkor működik jól, ha az esetek nagy százalékában eredményesek a horgászok. Azaz fognak halat. Természetesen olyan nincs, hogy mindig és mindenki, de ha a statisztikáknak hiszünk, (november van, lassan készülünk a statisztikai adatok lezárására) az idén inkább fogtak horgászaink, mint nem fogtak. A programok szervezésében még óriási tartalékaink vannak, de az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy rengeteg érdeklődő van, aki egyéb célra (pl. esküvő tartása, névnap, születésnap, közösségépítő tréning meg ilyesmi) szeretné igénybe venni a vízterületünket és a partot, de a konkrét megrendezésre mindössze három alkalommal került sor. A már korábban ismertetett közösségi nevelésben részesülő gyerekek táboroztatása (2 alkalom) és ennek „zárásaként” a Budapesten és környezetében található Gyermekotthonok közös, – nevelőkkel egybekötött – horgász –és főzőversenye került megrendezésre. A rendezvény sikerén felbuzdulva megpróbálunk ebből hagyományt teremteni. A többi rendezvény megtartásának legfőbb akadálya az volt, hogy az igénylők nagy részét döbbenettel töltötte el, a „parthasználati díj” ténye. Nehezen értették meg, hogy a terület a mi „telkünk”, tehát igénybevétel esetén a szemét eltakarítása, a part használhatóvá tétele, a biztonság szavatolása, meg még ezer dolog a bérbeadó kötelessége, amely szolgáltatásért fizetni kell. Igazán jelképes összeget kértünk, de úgy látszik ez is sok volt. No, mindegy. Jövőre megpróbálunk más dolgokat is. Természetesen első sorban a horgászokat szeretnénk kiszolgálni, azokon belül is a vendéghorgászokat. (Piszokul nem szeretem azt a szót, hogy „napijegyes”). Az idén is próbáltuk, de 2018-ban fokozottan figyelünk a telepítések időpontjának pontos nyilvánossá tételére, és az ott készült, készülő felvételek közzétételére.

Persze csont nélkül nem megy. Idei példa volt, hogy a meghirdetett időpont előtti héten olyan ítéletidő kerekedett, hogy a termelő halastavának megközelítése lehetetlenné vált. Időben jeleztük, hogy a halkihelyezés egy héttel eltolódik. (Kevesen tudják, hogy minden (!) telepítést és időpont-módosítást a halászati felügyeletnek jelentenünk kell, tehát a módosítás nyilvánossá tétele nem „gesztus”, hanem kötelezettség.) A módosítás időpontját azonban néhányan nem olvasták, és ez okból jöttek, a vélemények, hogy átverjük a tagságot, „maszek” tavainkba vittük a halat stb. Tipikusan a van rajta sapka, nincs rajta sapka. Mindegy. Telepítési tervünket teljesítettük, sőt túlteljesítettük, az előzetes becslések alapján a visszafogási arány kb. 8o-85%-os. Ebbe már beleszámítottuk azt a halmennyiséget is, ami szállítási sérülés miatt elhullott, illetve hát szóval….. Szóval nem egészen törvényesen hagyta el a területet. Mondhat bárki bármit, több mint 50 éves horgászrutinnal a hátam mögött elmondhatom, hogy a hallopást csak csökkenteni lehet, teljesen megszüntetni még akkor is csak nehezen, ha minden horgász mögé egy halőrt állítunk. No de beszéljünk a pozitív dolgokról, mivel mint tudjuk, a múltat mindig szebbé teszi a tőle való távolság.

Tehát végül is működtünk, mindenki végezte a munkáját, a versenyeink sikeresen megrendezésre kerültek, igaz a halak nem mindig vettek tudomást arról, hogy ők is a verseny résztvevői.

Az elnökség munkájáról meg csak annyit, hogy úgy kell őket megítélni, mint focimeccsen a bírót. Akkor működnek jól, ha észrevétlenek maradnak. Viszont ezt nem nekem kell megítélni.

Hát ez volt tavaly. Aki akar, jövőre meggyőződhet a leírtak igazságáról.

Annyit előre elmondhatok, hogy 2018-ban csak enyhe változtatások lesznek, amelyeket az év közben hozott jogszabály-módosulások kényszerítenek ránk.

Jobb, ha felkészülünk a sűrűbb és alaposabb ellenőrzésekre, valamint arra, hogy horgászrendi előírás lesz a pontymatrac és a fertőtlenítő kötelező használata is. Ezek még eléggé képlékeny döntések, a részletek kidolgozása később várható. A döntésekről még megpróbálok híreket hozni.

Na, egyelőre ennyit tisztelt látogatók, még az idén még egy telepítésről láthattok felvételt, illetve ha kedvetek van gyertek ki november 15-én a tóra. Elméletileg 10 és 14 óra között hozzák a halat. Szűkebb időpontot nem merünk megadni. Ha változik valami, kiírjuk.

Biztos, hogy még jelentkezem, addig is pergessetek, fogjatok sok halat.

Sziasztok.

A hírhozó

Share

fejléc

felhivas20171125

Share

fejléc

Évadzáró Nyilt Horgászverseny

20170719
2017. Augusztus 19.-én megrendezésre került nyár végi évadzáró horgászversenyünk.

7:30-14:00-ig tartott a verseny, az eredmények a következő képpen alakultak:

1. hely: Konda Imre 14,72 kg
2. hely: Aranyi Miklós 12,00 kg
3. hely: Szentes Károly 10,24 kg

4. hely Cserepes György 10,02 kg

Legnagyobb hal különdíj: Cserepes György 5,66 kg-os Amur

Kifogott összes hal mennyisége: 77,64 kg

Minden versenyzőnek köszönjük, hogy jelenlétükkel emelték versenyünk színvonalát, a győztesnek és a további helyezetteknek szívből gratulálunk az elért (megfogott) eredményhez.

Share

fejléc

Nyilt horgászverseny 2017. Augusztus 19.-én

A Dunamenti Sporthorgász Egyesület rendezésében a Dunakeszi Kavicsbányatavon

Nevezési feltétel: 2017. évi érvényes állami horgászjegy

Nevezés: Egyénileg.

Nevezési díj:

 Vendégeknek: 3.500,- Huf

 Tagoknak: 2.500,- Huf

Nevezési határidő: 2017. Augusztus 18.-án 16:00-ig

Nevezés: Helyszínen a halőrházban (személyesen)

Feltételek: Tetszöleges horgászmódszerrel, fejenként 2 bottal, botonként 2 horoggal,

Díjazás: I. – II. – III. helyezett és a legnagyobb hal.

Etetőhajó használata és behordás tilos!

További részletek és információ az alábbi telefonszámokon kérhető:

 • Aranyi Miklós – Telefon: +36 20 392 1209

 • Izsóf István – Telefon: +36 20 951 3232

A verseny menete:

 • 05:45 Gyülekező
 • 06:00 Sorsolás
 • 06:30 Helyek elfoglalása
 • 07:30 Verseny kezdete
 • A fogások arányában változó időközönként mérlegelések
 • 14:00 Verseny vége
 • 14:30 Eredményhirdetés
 • Verseny végeztével elvihető 1db 4kg alatti nemes és 2kg egyéb hal.

  Nevezésüket elöre is köszönjük !

  Share