Dunakeszi Kavicsbányató

Dunamenti Sporthorgász Egyesület

fejléc

Szevasztok.

Van egy nem túl jó hírem. Meleg van. Továbbmegyek, nagyon meleg van.

De örömmel tölt el, hogy minden kánikula ellenére a horgászok nem adják fel a reményt, és szép számmal látogatják a Kavicsbányatavat. De ebben a szösszenetben nem erről szeretnék írni, hanem egy úgynevezett „házi” eseményről. Az év elején tartott közgyűlésem a tagság javaslatára a nyári időszak egy napját az „Egyesület napja” elnevezéssel egy házi összejövetel megtartására jelöltük ki. Az esemény apropóját az adta, hogy 32 évvel ezelőtt hasonló időszakban alakult meg jogelőd horgászegyesületünk. Ez évben a választás július 28-ra esett.

Ezen a napon tagjainkat és családjaikat kötetlen beszélgetésre invitáltuk, melynek során a horgászni nem, vagy csak ritkán járó családtagok, ismerősök, barátok betekintést nyerhettek az egyesület életébe, megismerkedhettek más tagokkal, azok családtagjaival, barátaival, megtapasztalhatták a horgászokat érintő, minősítő – sajnos olykor negatív – előítéletek igazság tartalmáról, illetve hamisságáról. Az összejövetelen megemlékeztünk elődeinkről, az alapítókról, akik közül néhányan személyes jelenlétükkel is megtisztelték rendezvényünket.

Az egyesület vezetősége a vidámnak ígérkező esemény kapcsán egy kevésbé vidám programpontot is beillesztett a rendezvénybe. A halőrház oldalán emléktáblát helyeztünk el, amelyen megemlékezünk az egyesület elhunyt horgásztagjairól. Az emléktábla felavatása rövid, méltóságteljes része volt az eseménynek.

Az esemény fénypontja volt, az ebédre készített fantasztikus babgulyás is, amit egyesületünk legaktívabb hölgytagjai, Nagy Gézáné Mártika, Bogár Mihályné Jutka, és Bene Klárika közösen készítettek el. Az étel milyenségéről legyen elég annyi, hogy teljesen ráillett Fekete István egyik halhatatlan mondata: „Ilyen finomat állítólag a veszprémi püspök is csak egyszer evett – még egész kisgyerek korában…”

Az elnökség valamennyi tagját, a szervezőket és a főzőket is a legnagyobb elismerés illeti meg az összejövetel sikere érdekében kifejtett munkájukért.

Ezeken felbuzdulva máris hozzákezdünk a jövő évben rendezendő „Egyesület napja” előkészítéséhez.

Jelszó: „Jövőre veletek ugyanitt”

No, egyelőre ennyit, ha lesz valami, ismét jelentkezem.

Görbüljön.

A hírhozó

V.A. Lucky

Share

Hírhozó jelenti fejléc

Hírhozó jelenti

Hosszú hallgatás után ismét itt vagyok. Ha egy hírhozó hallgat, az azt jelenti, hogy a dolgok működnek. Nem volt ez másként egyesületünk működésének első félévében sem. Rendezvényeinket, versenyeinket, az első félévi telepítéseinket sikeresen megtartottuk, melyekről részben honlapunkon, részben más közösségi oldalon igyekeztünk tájékoztatást adni. Szerencsénkre, bevételeink úgy alakultak, hogy az év elején tervezett halmennyiséget kissé túl is tudtuk teljesíteni. Ezt a tendenciát próbáljuk érvényesíteni a második félévre is, aminek alapján a második félévi telepítéseket az alábbiak szerint tervezzük:

Pontytelepítések 2018. második félévben:

  • 2018. július 04- (megtörtént) és 25-én 2500 kg.
  • 2018. augusztus 09-; és 29-én 2500 kg.
  • 2018. szeptember 05-; és 26-án 3000 kg.
  • 2018. október 10-; és 17-én 3000 kg.
  • 2018. november 14-én 1500 kg.

Összesen: november 30-ig 12500 kg.

Keszegfélék és ragadozóhalak tervezett telepítései

  • Keszeg november 28-án 3000 kg.
  • Ragadozóhal (süllő) 500 kg.

Természetesen ezek a számok, mennyiségek és időpontok csak tervezettek. Tudjuk, hogy a bevételeken kívül még ezerféle ok befolyásolhatja az időpontokat és a mennyiségeket. Mivel a fix időpontokat általában csak egy héttel előtte tudjuk meg, figyeljétek a honlapunkat, közösségi oldalunkat, vagy telefonon érdeklődjetek.

Minden telepítés nyilvános. Bárkit szívesen látunk, sőt ha kedve van, még segíthet is.

No egyelőre ennyit, ha lesz valami, ismét jelentkezem.

Görbüljön.

A hírhozó

V.A. Lucky

Share

fejléc

Kedves Horgásztársak!

Kérjük, segítsék elő akcióink sikerre vitelét.

Horgászegyesületünk a kezelésünkben lévő Dunakeszi Kavicsbányatavon immáron ötödik éve, – azzal a nem titkolt céllal, hogy a fiatalabb korosztályok is megkedveljék a horgászatot – lehetőséget kíván biztosítani oktatási intézmények, illetve az ifjú generációval foglalkozó állami –és civil szervezetek részére, a horgászattal, környezetvédelemmel, valamint a környezettudatos neveléssel kapcsolatos rendezvényeik megrendezésére.

Örömünkre szolgál, hogy egyre több intézmény, óvoda, iskola érdeklődik tevékenységünk iránt. Ki kell emelnünk, hogy nagyban elősegíti munkánkat, hogy Dunakeszi Város Önkormányzata is segítségünkre van tevékenységünkben. A város oktatási intézményei részére a helyszínre szállítás tekintetében lehetőségeihez mérten, és természetesen előzetes egyeztetés alapján járművet biztosít.

Eddig két dunakeszi óvoda, és egy iskola vette fel a kapcsolatot velünk. A programok kidolgozása, és lebonyolítása érdekében folyamatos kapcsolatban állunk az említett intézményekkel.

De nem csak a helyi intézmények, hanem más szervezetek is kapcsolatba léptek egyesületünkkel. 2014 óta a budapesti Zirzen Janka Gyermekotthon gyermekei és nevelői a nyári vakációban rendszeresen táboroznak tavunkon. Elmondhatjuk, hogy a táboroztatás olyan mértékben sikeressé vált, hogy a gyerekek kifejezett kérésére, a tavon, évente rendezett önkéntes közösségi munkában is eredményesen vesznek részt.

2016-ban megpróbáltuk kiszélesíteni a közösségi nevelésben részesülő gyerekek részére a horgászati lehetőségek biztosítását.

A Bolyai Gyermekotthoni Központ szervezésében, Varga Jutka igazgatóhelyettes és Fűkő Ferenc nevelő, a szervezésben végzett elévülhetetlen érdemeinek eredményeképpen 2017-ben megrendezhettük a közösségi nevelésben részesülő gyermekek részére, a TÓPARTI TÓ-PARTY fantázianevű rendezvényt, ami valójában horgász-és főzőverseny volt. A rendezvényt a Gyermekközpont szervezte, mi csak a helyszínt biztosítottuk.

A sikerre való tekintettel 2018 évre is felkérést kaptunk a rendezvény helyszínének biztosítására. Ezúton szeretném tájékoztatni tisztelt horgásztársainkat, hogy a rendezvényre 2018. április 22-én kerül sor.

Ezen a napon a tó vasút oldali részének egy szakaszát lezárjuk. Ezen kívül megfelelő kísérettel, óvodás és iskolás csoportok megjelenésére is számítanunk kell. Természetesen minden rendezvényt és látogatást időben és részletesen ismertetni fogunk a halőrházon lévő hirdetőtáblán.

Kérjük szíves megértésüket és segítségüket a rendezvényeink sikeres lebonyolítása érdekében.

Ha csak minden tizedik gyereket nyerjük meg a horgászsportnak, már eredményesek voltunk.

Tisztelettel: Vezetőség

Share

fejléc

Ismételten jelentkezem.
Ha tetszik, ha nem, az első negyedév eltelt.
Szerencsénkre részben az időjárás, részben a jó reklámtevékenység olyan bevételt eredményezett, hogy az első negyedévben a haltelepítés mennyiségét a tervezettnél, ha nem is sokkal, – 500 kilogrammal – túl tudtuk teljesíteni.

Eljött hát március 29. napja, az első negyedév utolsó telepítése.
Az eredményes negyedévnek köszönhetően a tervezett 2500 kg. hal helyett 4330 kg-ot, hétköznapi fogalmazásban 25 mázsa helyett, majdnem a kétszeresét 43,3 mázsát tettünk a tóba. Mivel a szakemberek szerint egy adott vízterületre minden korosztályú hal kihelyezése szükséges, a mai telepítésben kétnyaras állomány is volt.
Bizonyságul néhány fénykép:


A fenti fotók a felrakodáskor készültek.

Látogassatok el az egyesület facebook oldalára is.

Mindenkit várunk egy kiadós pecára.

Valamennyi látogatónknak kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk

A hírhozó
V.A Lucky

Share

Hírhozó jelenti fejléc

Hírhozó jelenti

Szevasztok. Új év, új lendület. Híreim vannak. Jó híreim.

Végre olyan az időjárás, hogy hivatalosan is megkezdhetjük a 2018. évi horgászszezont.
Mivel is kezdhetnénk legjobban, mint haltelepítéssel. A mai napon (március 12-én) 2000 kg, azaz 20 mázsa 2,5-4 kg közti egyedsúlyú pikkelyes ponty került a tóba.
A facebook oldalon az eseményről készült videó megtekinthető, tehát én csak néhány fotót próbálok a cikkhez hozzárakni.

Tulajdonképpen ez a március 8-ra tervezett telepítés volt, de az ugye az időjárás miatt nem valósulhatott meg. Ez eredményezi azt, hogy szerdán (14-én) újabb 2500 kg. azaz 25 mázsa ponty kerül kihelyezésre. A szerdai állomány egyedsúlyáról még nem tudok konkrét adatokat mondani, de a mainál azt hiszem valamivel kisebb 1,8-2,5 kg súlyúak lesznek.

 

Hát ennyit hirtelenjében. Szevasztok, Görbüljön!!!

A hírhozó

V. A. Lucky

Share

NYÍLT HORGÁSZVERSENY fejléc

NYÍLT HORGÁSZVERSENY

NYÍLT HORGÁSZVERSENY!

2018. Április 28.-án

A Dunamenti Sporthorgász Egyesület rendezésében

a Dunakeszi Kavicsbányatavon

Nevezési feltételek: 2018. évi érvényes állami horgászjegy

Nevezés: Egyénileg

Nevezési díj:

Vendégeknek: 3.500.- Ft

Tagoknak: 2.500.- Ft

Nevezési határidő: 2018. 04. 27. 16 óráig

Nevezés: helyszínen a halőrházban (személyesen)

Szabályok: tetszőleges horgászmódszerrel (kivéve pergetés) fejenként 2 bottal, botonként 2 horoggal

Díjazás: I., II., III., helyezett és a legnagyobb hal

Etetőhajó használata és behordás tilos!

További részletek és információ az alábbi telefonszámon kérhető:

  • Aranyi Miklós / telefon: +36 20 392 1209
  • Izsóf István / telefon: +36 20 951 3232

A verseny menete:

05:45 gyülekező

06:00 sorsolás

06:30 helyek elfoglalása

07:30 verseny kezdete

A fogások arányában változó időközönként mérlegelések

13:00 verseny vége

13:30 eredményhirdetés

A verseny végeztével elvihető:

1 db 4 kg alatti nemes, és 2 kg egyéb hal

Nevezésüket előre is köszönjük!

Share

fejléc

Kedves Horgásztársak!

Amint az a honlapunkon látható a 2018. évi rendszeres telepítések megkezdését március 8-ra terveztük.
Sajnos a meteorológia közbeszólt. Nem csak a mi tavunkat, de a beszállítónk vizét is még jég borítja. Ezért az első telepítés időpontját meg kellett változtatnunk. Remélve, hogy az időjárás kedvezőre fordul idei első telepítésünk március 12-én (hétfőn) 13.00 és 15.00 óra között, a következő pedig két nap múlva, március 14-én (szerdán) szintén 13.00 és 15.00 óra között lesz.
A meghirdetett mennyiség nem változik. Mindkét alkalommal 2000 kg – 2000 kg ponty kerül kihelyezésre, várhatóan 1,8 – 3 kg átlagsúlyban.

Amennyiben március 15-én olyan idő lesz, feltehetően szép fogásoknak nézünk elébe. A telepítésre is és egy (vagy több) kellemes horgászatra is mindenkit szeretettel várunk.

Tisztelettel: Vezetőség

Share