Dunakeszi Kavicsbányató

Dunamenti Sporthorgász Egyesület

fejléc

Kedves Horgásztársak!

Kérjük, segítsék elő akcióink sikerre vitelét.

Horgászegyesületünk a kezelésünkben lévő Dunakeszi Kavicsbányatavon immáron ötödik éve, – azzal a nem titkolt céllal, hogy a fiatalabb korosztályok is megkedveljék a horgászatot – lehetőséget kíván biztosítani oktatási intézmények, illetve az ifjú generációval foglalkozó állami –és civil szervezetek részére, a horgászattal, környezetvédelemmel, valamint a környezettudatos neveléssel kapcsolatos rendezvényeik megrendezésére.

Örömünkre szolgál, hogy egyre több intézmény, óvoda, iskola érdeklődik tevékenységünk iránt. Ki kell emelnünk, hogy nagyban elősegíti munkánkat, hogy Dunakeszi Város Önkormányzata is segítségünkre van tevékenységünkben. A város oktatási intézményei részére a helyszínre szállítás tekintetében lehetőségeihez mérten, és természetesen előzetes egyeztetés alapján járművet biztosít.

Eddig két dunakeszi óvoda, és egy iskola vette fel a kapcsolatot velünk. A programok kidolgozása, és lebonyolítása érdekében folyamatos kapcsolatban állunk az említett intézményekkel.

De nem csak a helyi intézmények, hanem más szervezetek is kapcsolatba léptek egyesületünkkel. 2014 óta a budapesti Zirzen Janka Gyermekotthon gyermekei és nevelői a nyári vakációban rendszeresen táboroznak tavunkon. Elmondhatjuk, hogy a táboroztatás olyan mértékben sikeressé vált, hogy a gyerekek kifejezett kérésére, a tavon, évente rendezett önkéntes közösségi munkában is eredményesen vesznek részt.

2016-ban megpróbáltuk kiszélesíteni a közösségi nevelésben részesülő gyerekek részére a horgászati lehetőségek biztosítását.

A Bolyai Gyermekotthoni Központ szervezésében, Varga Jutka igazgatóhelyettes és Fűkő Ferenc nevelő, a szervezésben végzett elévülhetetlen érdemeinek eredményeképpen 2017-ben megrendezhettük a közösségi nevelésben részesülő gyermekek részére, a TÓPARTI TÓ-PARTY fantázianevű rendezvényt, ami valójában horgász-és főzőverseny volt. A rendezvényt a Gyermekközpont szervezte, mi csak a helyszínt biztosítottuk.

A sikerre való tekintettel 2018 évre is felkérést kaptunk a rendezvény helyszínének biztosítására. Ezúton szeretném tájékoztatni tisztelt horgásztársainkat, hogy a rendezvényre 2018. április 22-én kerül sor.

Ezen a napon a tó vasút oldali részének egy szakaszát lezárjuk. Ezen kívül megfelelő kísérettel, óvodás és iskolás csoportok megjelenésére is számítanunk kell. Természetesen minden rendezvényt és látogatást időben és részletesen ismertetni fogunk a halőrházon lévő hirdetőtáblán.

Kérjük szíves megértésüket és segítségüket a rendezvényeink sikeres lebonyolítása érdekében.

Ha csak minden tizedik gyereket nyerjük meg a horgászsportnak, már eredményesek voltunk.

Tisztelettel: Vezetőség

Share

fejléc

Ismételten jelentkezem.
Ha tetszik, ha nem, az első negyedév eltelt.
Szerencsénkre részben az időjárás, részben a jó reklámtevékenység olyan bevételt eredményezett, hogy az első negyedévben a haltelepítés mennyiségét a tervezettnél, ha nem is sokkal, – 500 kilogrammal – túl tudtuk teljesíteni.

Eljött hát március 29. napja, az első negyedév utolsó telepítése.
Az eredményes negyedévnek köszönhetően a tervezett 2500 kg. hal helyett 4330 kg-ot, hétköznapi fogalmazásban 25 mázsa helyett, majdnem a kétszeresét 43,3 mázsát tettünk a tóba. Mivel a szakemberek szerint egy adott vízterületre minden korosztályú hal kihelyezése szükséges, a mai telepítésben kétnyaras állomány is volt.
Bizonyságul néhány fénykép:


A fenti fotók a felrakodáskor készültek.

Látogassatok el az egyesület facebook oldalára is.

Mindenkit várunk egy kiadós pecára.

Valamennyi látogatónknak kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk

A hírhozó
V.A Lucky

Share

Hírhozó jelenti fejléc

Hírhozó jelenti

Szevasztok. Új év, új lendület. Híreim vannak. Jó híreim.

Végre olyan az időjárás, hogy hivatalosan is megkezdhetjük a 2018. évi horgászszezont.
Mivel is kezdhetnénk legjobban, mint haltelepítéssel. A mai napon (március 12-én) 2000 kg, azaz 20 mázsa 2,5-4 kg közti egyedsúlyú pikkelyes ponty került a tóba.
A facebook oldalon az eseményről készült videó megtekinthető, tehát én csak néhány fotót próbálok a cikkhez hozzárakni.

Tulajdonképpen ez a március 8-ra tervezett telepítés volt, de az ugye az időjárás miatt nem valósulhatott meg. Ez eredményezi azt, hogy szerdán (14-én) újabb 2500 kg. azaz 25 mázsa ponty kerül kihelyezésre. A szerdai állomány egyedsúlyáról még nem tudok konkrét adatokat mondani, de a mainál azt hiszem valamivel kisebb 1,8-2,5 kg súlyúak lesznek.

 

Hát ennyit hirtelenjében. Szevasztok, Görbüljön!!!

A hírhozó

V. A. Lucky

Share

NYÍLT HORGÁSZVERSENY fejléc

NYÍLT HORGÁSZVERSENY

NYÍLT HORGÁSZVERSENY!

2018. Április 28.-án

A Dunamenti Sporthorgász Egyesület rendezésében

a Dunakeszi Kavicsbányatavon

Nevezési feltételek: 2018. évi érvényes állami horgászjegy

Nevezés: Egyénileg

Nevezési díj:

Vendégeknek: 3.500.- Ft

Tagoknak: 2.500.- Ft

Nevezési határidő: 2018. 04. 27. 16 óráig

Nevezés: helyszínen a halőrházban (személyesen)

Szabályok: tetszőleges horgászmódszerrel (kivéve pergetés) fejenként 2 bottal, botonként 2 horoggal

Díjazás: I., II., III., helyezett és a legnagyobb hal

Etetőhajó használata és behordás tilos!

További részletek és információ az alábbi telefonszámon kérhető:

  • Aranyi Miklós / telefon: +36 20 392 1209
  • Izsóf István / telefon: +36 20 951 3232

A verseny menete:

05:45 gyülekező

06:00 sorsolás

06:30 helyek elfoglalása

07:30 verseny kezdete

A fogások arányában változó időközönként mérlegelések

13:00 verseny vége

13:30 eredményhirdetés

A verseny végeztével elvihető:

1 db 4 kg alatti nemes, és 2 kg egyéb hal

Nevezésüket előre is köszönjük!

Share

fejléc

Kedves Horgásztársak!

Amint az a honlapunkon látható a 2018. évi rendszeres telepítések megkezdését március 8-ra terveztük.
Sajnos a meteorológia közbeszólt. Nem csak a mi tavunkat, de a beszállítónk vizét is még jég borítja. Ezért az első telepítés időpontját meg kellett változtatnunk. Remélve, hogy az időjárás kedvezőre fordul idei első telepítésünk március 12-én (hétfőn) 13.00 és 15.00 óra között, a következő pedig két nap múlva, március 14-én (szerdán) szintén 13.00 és 15.00 óra között lesz.
A meghirdetett mennyiség nem változik. Mindkét alkalommal 2000 kg – 2000 kg ponty kerül kihelyezésre, várhatóan 1,8 – 3 kg átlagsúlyban.

Amennyiben március 15-én olyan idő lesz, feltehetően szép fogásoknak nézünk elébe. A telepítésre is és egy (vagy több) kellemes horgászatra is mindenkit szeretettel várunk.

Tisztelettel: Vezetőség

Share

fejléc
Tájékoztató 

Egyesületünk 2018. évben az alábbi időpontokban szervez horgászversenyeket:

2018. Április 28.-án Évadnyitó nyílt egyéni horgászverseny

Nevezési díj:

tagoknak: 2.500.-Ft/fő

külső nevezőknek: 3.500.- Ft/fő


2018. Július 07.-én Nyílt 24 órás 2 fős csapat horgászverseny

Nevezési díj: 12.000.- Ft/fő


2018. Szeptember 08.-án Nyílt egyéni kétfordulós horgászverseny

(07.30-12.00-ig, 13.00-16.30-ig)

Nevezési díj:

tagoknak: 2.500.-Ft/fő

külső nevezőknek: 3.500.- Ft/főSzeretettel várunk minden versenyezni szerető, és a jó hangulathoz szívesen hozzájáruló horgásztársat.

A szabályokról és a díjakról később (de még időben) adunk részletes tájékoztatást.

Tisztelettel: Vezetőség

Share

fejléc

Társadalmi Munka 2018.04.07.-én

Share

fejléc

2018. évi telepítési terv

Telepítések ütemezése I-VI. hó

  1. 2018. március 8. (csütörtök) Ponty 2000 kg.
  2. 2018. március 14. (szerda) Ponty 2000 kg.
  3. 2018. március 29. (csütörtök) Ponty 1500 kg.
  4. 2018. április 11. (szerda) Ponty 1500 kg.
  5. 2018. április 25. (szerda) Ponty 1500 kg.
  6. 2018. május 09. (szerda) Ponty 1000 kg.
  7. 2018. május 16. (szerda) Ponty 1500 kg.
  8. 2018. június 20. (szerda) Ponty 2000 kg.

Amint a fenti számokból látható, egyesületünk az első félévben 130 mázsa ponty kihelyezését tervezi. Erre a mennyiségre a pénzügyi fedezet megvan.

A második félévi kihelyezendő halmennyiségre, – aminek egy része keszeg, valamint ragadozóhal – a pénzügyi bázist az első félévi bevételeink biztosítják. A tavalyi év számításai alapján a második félévben megközelítőleg ugyanennyi halat tudunk telepíteni.

Nyomatékosan felhívnám a figyelmet arra, hogy ezek az időpontok tervezett telepítési napok, melyeket igyekszünk betartani. Előfordulhat, hogy rajtunk kívül álló okok miatt a telepítések napjai, és nem számottevő mértékben mennyiségei is változhatnak.

Ezért kérem, figyeljék a honlapot és a Dunamenti Sporthorgász Egyesület facebook oldalát (https://www.facebook.com/dkto.eu/) ahol az esetleges változások, időben kihirdetésre kerülnek.

Pergel László
üzemeltetési felelős
tógazda

Share

Évnyitó fejléc

Évnyitó

Évnyitó

(vagy valami ilyesmi)

Újra jelentkezem. Ha még valaki emlékszik, írtam egy apró szösszenetet karácsony táján, amivel mintegy lezártam a 2017. évet. Ki gondolta, hogy 2018 elindítása olyan lesz, hogy igazából zárás nem is volt. Nem emlékszem arra, hogy valaha is december-január hónapban a tavunkon simán lehet halat fogni, sőt még egy-két 10 kiló feletti ponty is beugrik. Tiszteletem és nagyrabecsülésem mindazoknak, akik a télhez képest meleg, de a valódi horgászszezonhoz képest igencsak zord 3-8 fokban kiülték a kapásokat. Mert gondolom, a halak biológiai órája azért csak működik valamelyest. Na, ennyi szakmai okoskodás legyen is elég.

Nézzük csak, hogy tulajdonképpen mit is akartam írni. Ja persze évnyitó. Vagy évkezdés, kinek melyik tetszik jobban. Minden év első fontos eseménye a közgyűlés, amivel igazából lezárjuk a megelőző évet, és megtervezzük a következőt. Ez most sem volt másképp. A honlapra a határozatokat kitettük, mindenki okulására. Persze csak az ért belőle bármit is, aki eljött a közgyűlésre. Ők vitatkozhattak, érvelhettek kezdeményezhettek, aztán a végén minden esetben az egyesületre nézve fontos, vagy általunk fontosnak tartott döntések születtek. Akik ott voltak tudják, akik nem, azoknak kötelező. A lényegesebb változásokat már úgyis közzétettük (pontymatrac, éves sportjegy stb.) az év közbeni módosítások pedig időben nyilvánosak lesznek.

Annyit mindenkinek a tudomására szeretnék hozni, hogy a megemelt mennyiségű haltelepítés (terveink szerint több mint 35 tonna hal kihelyezését szeretnénk elvégezni) mellett kiemelten foglalkozunk a tó vízminőségének javításával is. A halak és a horgászok számára veszélytelen kémiai kezelés mellett fizikai beavatkozást is végzünk. Beüzemelésre kerül 2 db. mobil vízforgató berendezés, mellyel a fenéken felgyülemlett gázokat, és egyéb lebegő anyagokat felhozzuk a felszínre, mintegy „átszellőztetve” a vizet. A vízforgatók alkalmazását úgy kívánjuk végezni, hogy a tóra kilátogató horgászokat ne zavarjuk. Az itt leírt tevékenységek nem a mi okosságunk eredményei, hanem 2017. évben elvégeztetett komplex vízkémiai és biológiai vizsgálatok megállapításai. Szeretnénk, ha az egyébként elkerülhetetlen elöregedési folyamat a lehető leglassabban történne. A vízminőség javítása érdekében sikerült szoros szakmai kapcsolatot kialakítani olyan szakemberekkel, akiknek e tekintetben hatalmas tudásuk, és szakmai rutinjuk van.

Térjünk vissza a halkihelyezésekre. Mindenki tudja, hogy a telepítés mennyisége döntő részben bevételeinktől függ, tehát igen nehezen tervezhető. Elég két-három esős hétvége, egy rendkívüli nagyságú kánikula vagy egyéb előre nem látható esemény, és máris borult minden. Aztán erre jöhetnek az emberi tényezők is. Sőt azok igazán. Hiszen mi horgászok, igencsak különleges emberek vagyunk. Mire is gondolok?

Ha halat fogok, ne adj’ isten sok halat fogok, akkor én egy nagy tudású mi több zseniális horgász vagyok. Csak hát a szerénységem tiltja, hogy ezzel oly módon dicsekedjek, hogy közösségi oldalakon megosztom a sikereimet, esetleg még a vízterületet is megnevezem, hogy de jó volt, fogtam halat. Viszont ha valami miatt nem evett a hal, vagy másért nem volt kapásom, máris az összes közösségi oldalon kinn van, hogy ez és ez a víz nincs megfelelően telepítve, a vezetőség ellopja a halat, a víz koszos, büdös, és különben is drága minden, tehát nem menjen oda senki. Pedig a vízterület ugyanaz, ahol két hete betegre fogtuk magunkat. Ismerős ugye? Hát ezért vagyunk mi különlegesek. Adja ég, hogy még nagyon sokáig ilyen különlegesek tudjunk maradni.

Huh, de elkanyarodtam. Mindössze annyit akartam írni, hogy az idei évben is minden telepítésünk időpontja, mennyisége közzé lesz téve, mindenkit szeretettel várunk megnézni a halkihelyezéseket, fotózni, fotózkodni, uram bocsá’ segíteni is egy kicsikét.

Más hirtelen nem jut eszembe, de a fontos dolgokat időben igyekszem vagy én személyesen közzétenni, vagy valamilyen módon a „Hírhozó”-ként üzemelő barátomat felbíztatni arra, hogy ahogy megtud valamit „pletykálja” el.

Összegezve az eddigieket, kívánok mindenkinek 2018. évben is mindenekelőtt jó egészséget, örömöket saját életükben, közös szenvedélyünk kapcsán pedig igen gyakori botgörbeségeket és pattanásig feszülő zsinórokat!

Hiszen tudjuk:
A horgászat nem élet-halál kérdése, annál sokkal fontosabb!!!

A hal legyen velünk!

Üdvözlettel minden olvasónak

Bánkuti György
         elnök

Share