Dunamenti Sporthorgász Egyesület

Hírhozó jelenti fejléc

Hírhozó jelenti

Szevasztok.

Van egy nem túl jó hírem. Meleg van. Továbbmegyek, nagyon meleg van.

De örömmel tölt el, hogy minden kánikula ellenére a horgászok nem adják fel a reményt, és szép számmal látogatják a Kavicsbányatavat. De ebben a szösszenetben nem erről szeretnék írni, hanem egy úgynevezett „házi” eseményről. Az év elején tartott közgyűlésem a tagság javaslatára a nyári időszak egy napját az „Egyesület napja” elnevezéssel egy házi összejövetel megtartására jelöltük ki. Az esemény apropóját az adta, hogy 32 évvel ezelőtt hasonló időszakban alakult meg jogelőd horgászegyesületünk. Ez évben a választás július 28-ra esett.

Ezen a napon tagjainkat és családjaikat kötetlen beszélgetésre invitáltuk, melynek során a horgászni nem, vagy csak ritkán járó családtagok, ismerősök, barátok betekintést nyerhettek az egyesület életébe, megismerkedhettek más tagokkal, azok családtagjaival, barátaival, megtapasztalhatták a horgászokat érintő, minősítő – sajnos olykor negatív – előítéletek igazság tartalmáról, illetve hamisságáról. Az összejövetelen megemlékeztünk elődeinkről, az alapítókról, akik közül néhányan személyes jelenlétükkel is megtisztelték rendezvényünket.

Az egyesület vezetősége a vidámnak ígérkező esemény kapcsán egy kevésbé vidám programpontot is beillesztett a rendezvénybe. A halőrház oldalán emléktáblát helyeztünk el, amelyen megemlékezünk az egyesület elhunyt horgásztagjairól. Az emléktábla felavatása rövid, méltóságteljes része volt az eseménynek.

Az esemény fénypontja volt, az ebédre készített fantasztikus babgulyás is, amit egyesületünk legaktívabb hölgytagjai, Nagy Gézáné Mártika, Bogár Mihályné Jutka, és Bene Klárika közösen készítettek el. Az étel milyenségéről legyen elég annyi, hogy teljesen ráillett Fekete István egyik halhatatlan mondata: „Ilyen finomat állítólag a veszprémi püspök is csak egyszer evett – még egész kisgyerek korában…”

Az elnökség valamennyi tagját, a szervezőket és a főzőket is a legnagyobb elismerés illeti meg az összejövetel sikere érdekében kifejtett munkájukért.

Ezeken felbuzdulva máris hozzákezdünk a jövő évben rendezendő „Egyesület napja” előkészítéséhez.

Jelszó: „Jövőre veletek ugyanitt”

No, egyelőre ennyit, ha lesz valami, ismét jelentkezem.

Görbüljön.

A hírhozó

V.A. Lucky

Share