Dunamenti Sporthorgász Egyesület

fejléc

Hírhozó jelenti – Kérdésekre adott válaszok

Úgy e-mail-en, telefonon (ha sikerül) és más egyéb módon kérdéseket tettek fel látogatóink a Kavicsbányatóval kapcsolatban.

Jött egy levél a kutyások egyikétől is, hosszú évek óta az a szabály ennél az egyesületnél, hogy kutyát nem lehet kivinni a horgászhelyre. Ennek okai: Egész addig nem volt megtiltva a kutyás horgászat, amíg (sok éve) egy szerencsétlen állatnak a szemébe(!) akadt egy horog. A kutya nem tudta, hogy nem szabad a botok között szaladgálni, a gazdi meg nem szólt rá. Aztán ott van a ravasz horgász. (tisztelet a nagyszámú kivételnek), aki éjszakai horgászatra hozta ki a kutyust, elővigyázatosságból horgászhelye mellé kötötte szegény jószágot. Aztán az ellenőrök döbbentek meg. Éjszakai ellenőrzés során megközelítve a „kutyával ellátott” horgászhelyet, a kutyus néhány vakkantással (ami a dolga) JELZETT, és akkor volt orsók reccsenése, zsinórok suhogása. Mire a halőrök odaértek, a harmadik, sőt negyedik botok szépen a parton voltak. Nos, felvállalva, hogy sok becsületes kutyás horgász érdekeit megsértik, be kellett tiltani a kutyás horgászatot.

Híreink szerint, a szabályt puhítani akarják, de egyelőre még érvényben van. Ivós horgász meg nem csak ezen a vízen van. (tudom, ez sovány vigasz) Ha zavaró módon viselkedik, ott és akkor kell szólni a szolgálatnak.

Azt hiszem nagyjából mindenre válaszoltam, amit megtudtam. Hajrá horgászok, írjatok, kérdezzetek, utánajárok.

Hírhozó: V. A. Lucky

Share