Dunamenti Sporthorgász Egyesület

fejléc

Hírhozó Jelenti

Szevasztok.
Ismét itt vagyok, a mostani jelentésem rövid is lesz, meg kizárólag egy témára szorítkozik.
gyulekezo

Amint azt a honlapon, Facebook oldalunkon meg még jó pár helyen láthattátok, november 26-án egyesületünk több évtizedes hagyományait folytatva közösségi munkát szervezett. Ezzel igyekszünk megtakarítani azt a pénzt, amit az apróbb javítások, kisebb beruházások, és nem utolsósorban a tópart rendbetételére egyébként vállalkozóknak ki kellene fizetni. Felhívásunk, – őszinte örömünkre – nem csak tagjainknál talált meghallgatásunkra, hanem a nyáron nálunk táborozó Zirzen Janka Gyermekotthon közösségi nevelésben részesülő gyermekei, valamint nevelőik is jelentkeztek.

Szombat reggel fél hétkor már gyülekeztek az önkéntesek annak ellenére, hogy olyan nyálas ködös esőre hajló idő fogadott bennünket, hogy első gondolatként az jutott eszünkbe, hogy „itt valahol egy horgásztónak kellene lenni”. Szerencsére, mire a munkát megkezdtük valamelyest kitisztult a levegő és a ködszitálás is abbamaradt. Szabályaink szerint a 70 életévét betöltött tagjainknak nem kötelező közösségi munkát végezni, de hál’ istennek ezt a „régóta fiatal” horgásztagjaink nem veszik magukra nézve szentírásnak. A titkár úr felállította az „akcióbrigádokat” és kiosztotta a munkát.

munka

A nevelőotthoni gyerekeknek olyan munkát akartunk adni, ami koruknak és fizikai erejüknek megfelel, de ők közölték, hogy minden munkát el tudnak végezni. Pillanatok alatt megváltozott a Halőrház környéke, eltűntek a levélkupacok, az itt-ott fellelhető talajegyenetlenségek is „kiegyenesedtek. Ez mind-mind a gyerekeknek és nevelőiknek a keze munkáját dicséri. A tópart teljes hosszának feltakarítása, a falevelek összesöprése, kupacolása rendben megtörtént. Szombat délelőttre szert tettünk két teherautóra is, ami a levelek gyűjtőhelyre szállításában volt segítségünkre.

13 órára a tervezett munka maradéktalanul elkészült.

munkavege

Közben egyesületünk nőtagjai elkészítették az ebédet is. Olyan, de olyan gulyásleves készült, amire jelzőket is alig lehet találni.

Mennyiségéről pedig annyit, hogy valamennyi résztvevőnek életkortól és rendfokozattól függetlenül bőven jutott ennivaló.

És most jöjjenek az érdekességek:
ebed

Büfésünk saját felajánlása eredményeképpen minden felnőtt korú résztvevő némi „szíverősítőt” is kaphatott. Arra nagyon figyeltünk, hogy aki kocsival volt, ne igyon szeszesitalt. A gyerekek forró teát, üdítőt fogyasztottak, szintén a felajánlásból, sőt, a gulyáslevesbe való csipetkét férfiember létére saját kezűleg (!!!) készítette el, a tésztagyúrást is beleértve. Köszönet érte.

Összegezve a napot elmondhatjuk, hogy a tervezett munkát elvégeztük, az ebéd ízletes, a hangulat jó volt.

Külön köszönet a Bolyai Gyermekotthonok igazgatóhelyettesének, Varga Jutkának, a gyermekeket támogató alapítvány képviselőjének, a Zirzen Janka Gyermekotthon közösségi nevelésben részesülő gyerekeinek (személyiségi jogok miatt nevüket nem írhatom ki) és Fűkő Ferenc nevelő úrnak, a jó hangulatért, és a kiváló munkájukért.

No egyelőre ennyit aztán majd egy évzárót is tartunk.

A Hírhozó: V.A. Lucky

Share