Mobileszközről erre a linkre kattintva elérhető a térkép: Dunakeszi Kavicsbányató

Tömegközlekedés

A Dunakeszi Kavicsbányató, azon kevés horgászvíz közé tartozik, amelyik fővárosi tömegközlekedési eszközzel is megközelíthető.

A 14-es villamos káposztásmegyeri végállomásától továbbhaladva kb. 10-12 perces sétával, az M0 autóút hídja alatt áthaladva jobbról már látható a keresztgát, amin aszfaltozott út vezet a halőrházig ami a balkéz felől található.

A 30-as autóbusz Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak, végállomásától szintén az M0 autóút hídja alatt áthaladva, kb. 5 perces séta a tó.

FONTOS!  A 30/A jelzésű autóbusz nem jó!

Igénybe vehető még az Újpest-Városkapu metróállomástól induló 122-es autóbusz is, ami szintén Káposztásmegyer, Mogyoródi –patak végállomásig közlekedik, valamint a Káposztásmegyer, Szilas-patak-tól a Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak végállomásig közlekedő 126/A jelzésű autóbusz is.

FONTOS!   A 126-OS BUSZ NEM JÓ!

Vonattal, a Bp. Nyugati pu.-ról, a Vác felé közlekedő vonattal, Dunakeszi-alsó vasútállomáson kell leszállni, ahonnan már látszik a tó.

Személyautó

Gépkocsival a főváros felől, vagy a Megyeri úton végighaladva, vagy Rákospalota felől a Külső-Szilágyi úton végig, az említett M0 híd alatt áthajtva jobbra fel kell hajtani a keresztgátra, ahonnan már látszik a tó.

Figyelmeztetni szeretnénk minden hozzánk látogató vendéget, hogy a keresztgátról két tó látható. A Kavicsbányató, a balra eső nagyobbik tó. Észak felől, az M0 autóúton haladva a Dunakeszi-dél; Káposztásmegyer feliratú táblánál kell lehajtani, majd a körforgalomnál az első kijárónál Káposztásmegyer felé kihajtva kb. 150 méter megtétele után a jobbra jól látható autópálya-kezelő mérnökségi telephely parkolójával szemben külön balra kanyarodó sávból lehet felhajtani a keresztgátra.

A halőrháznál horgászbolt és büfé üzemel, mely az éjszakai horgászati időszakokban 20 óráig tart nyitva

Szálláslehetőség a tónál nincs, de a főváros illetve Dunakeszi város közelsége miatt ilyen jellegű igény eddig nem volt.